De laatste verhalen en nieuws uit het onderwijs

Basisonderwijs krijgt er 1,8 miljard bij

/
Stel nu dat naar aanleiding van de komende staking(en) het onderwijs er geen 900 miljoen bij krijgt, maar 1,8 miljard. Zijn dan alle problemen opgelost? Vervalt ineens de werkdruk, zijn de ouders blijer? Maar vooral, waar we dit allemaal voor doen, krijgen kinderen beter onderwijs van een gelukkigere leraar?
groots denken ik blink uit in onderwijs

Groots denken begint bij onszelf

/
Een toekomst waarin kinderen kunnen dagdromen, in bomen kunnen klimmen en zonder beperkingen kunnen fantaseren over alles en niets. Zonder KPI’s, geldzorgen. Een fijne gedachte toch? Maar hoe dan?
van frustratie naar educatie cover 2jpeg

Van frustratie naar educatie

/
Met de vakantieperiode net achter de rug is het schooljaar niet bepaald rustig begonnen. Frustratie over salaris, werkdruk en de rol van de overheid heeft de overhand. Wanneer slaat de boosheid om naar toenadering en oplossingsbereidheid?

Vernieuwer in het basisonderwijs

/
LESgeverschap in plaats van WERKgeverschap, dat is de boodschap aan primair onderwijs. Een school moet zich met name richten op haar kerntaak, kwalitatief lesgeven aan kinderen. 'Ik Blink' focust zich op het werkgeverschap, employer branding en ondersteunende HR-diensten.
Ik Blink van start

Hoera! Ik Blink!

/
Kids in Nederland hebben recht op goed onderwijs en gelijke kansen. De basisschool en haar leerkrachten zijn hierbij de succesfactor, de maatschappij en de politiek de scherprechter die dit succes (on)mogelijk maakt.

Dreigend tekort van duizenden leraren in de Randstad

/
Basisscholen raken overvol, maar er zijn geen leerkrachten om les te geven. Een implosie van basisonderwijs en onze toekomstige kenniseconomie dreigt.

Van stevige rots in de branding, naar instorten voor de klas

/
In Nederland werken meer dan 10.000 leraren met een tijdelijk contract, zonder direct uitzicht op een vaste baan.